Programma maandag 23 maart 2020

Digital Delfland
10:00 - 14:00 

Een kennisbeurs vol digitale middelen die ingezet (kunnen) worden tijdens de behandeling van psychische kwetsbaarheden. Ook biedt het de mogelijkheid om familie, naasten en hulpverleners een inkijkje te geven in de belevingswereld van de cliënt.

Nieuwsgierig? Ervaar Digital Delfland zelf tijdens een van de VR-workshops, neem deel aan een psychose experience, beleef een indringende podcast, maak kennis met de nieuwste E-health modules, apps en meer. Tussen 10:00 en 14:00 is er doorlopend van alles te beleven!

Tevens wordt vandaag om 10:30 de Week van de Psychiatrie officieel geopend door de wethouder zorg, mevrouw Karin Schrederhof en de directeur van GGZ Delfland, mevrouw Iris Bandhoe. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! Lees verder

Een heel bijzondere ervaring is de workshop De verwarde man. Ervaringsdeskundige Jeroen Zwaal is zo'n verwarde man en heeft meerdere ontwrichtende psychose-ervaringen gehad. Met behulp van muziek, beeld en creatief werk vertelt hij zijn herstelverhaal en de impact ervan op zijn leven. Deelnemers mogen hem daarna van alles vragen! Want, hoe is dat nou eigenlijk, psychotisch zijn? Is het gevaarlijk? Kun je het voorkomen?

Door middel van Virtual Reality komt er een extra verdieping in de workshop. De deelnemers beleven de psychose van Jeroen mee. Niet verwarrend, wel indrukwekkend én best herkenbaar. Het roept zeker emoties op. Vaak hebben deelnemers zelf, in werk of privé, ook weleens te maken gehad met psychoses. Door ook deze ervaringen vervolgens met elkaar te delen ontstaat een prachtige open en unieke dialoog, die resulteert in meer herkenning, erkenning en zelfs inspiratie om anders in het leven te staan.

De workshop De verwarde man duurt 1,5 uur en u dient zich vooraf op te geven. Dit kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@deweekvandepsychiatrie.nl of zie onze contactpagina. Reageer snel, want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Lees verder

Mobirise

Altijd al benieuwd wat kapper en klant tijdens een knipbeurt bespreken? Tijdens Haar & Hem krijg je het antwoord. In de kapperszaak praat Ivan Winter tijdens het knippen met- en luistert hij naar de mannen uit de buurt. Roddels, sterke verhalen, maar ook persoonlijke ontboezemingen en kwetsbaarheden. Zo verandert Ivan, met zijn handen letterlijk in het haar van zijn klanten, van kapper naar therapeut en vertrouwenspersoon. Op basis van deze verhalen maakte hij een podcast, waarvan Haar & Hem de theatrale podiumvertaling is. Hoe verschillend de achtergrond van de mannen ook is: hun angsten, onzekerheden en twijfels zijn universeel. Luistert u mee?

De toegang is gratis en voor lunch wordt gezorgd. 

sponsoren

© Copyright 2020 deweekvandepsychiatrie.nl | disclaimer | privacyverklaring