Mobirise


Frank Koerselman

Frank Koerselman is als hoogleraar psychiatrie en psychotherapie verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarnaast is hij hoofd van de afdeling psychiatrie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam.

Van uitdaging tot stress:
Wanneer gaat een stimulerende uitdaging over in ziekmakende stress? Aan wat voor signalen is te merken dat iemand 'decompenseert'? Wat is "burnout" en hoe is dat te voorkomen?

Frank Koerselman heeft een actieve rol gespeeld in het
maatschappelijk debat over verschillende omstreden onderwerpen, zoals de kritiek op de farmaceutische industrie of de toelaatbaarheid van hulp bij zelfdoding of van hersenonderzoek bij gevangenen. Ook heeft hij aandacht gevraagd voor de risico’s van epidemieën van
“modeziektes”.

Foto: Volkskrant/Joost van den Broek

Mobirise

Thijs Launspach 

Druk is het nieuwe normaal. Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd tijd tekort komen: het zijn dé kenmerken van deze tijd. Maar de drukte speelt ons inmiddels parten. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-outepidemie: ongeveer één op de zeven werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis. En ook onder studenten komen burn-outs en stressklachten steeds vaker voor. Op een praktische manier vertelt Thijs Launspach hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven. Een nuchter en praktisch antwoord op de vraag: hoe blijf ik als student stress de baas in een overvolle tijd?

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, trainer en spreker. Naast de bestseller Fokking Druk (2018) verschenen eerder Het Millennial Manifest (2017) en Quarterlife (2012). Zijn college bij Universiteit van Nederland – ‘Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?’ - werd meer dan 300.000 keer bekeken en duizenden keren gedeeld. Als expert op het gebied van stress, burn-out en millennials wordt Thijs vaak uitgenodigd als tafelgast bij verschillende tv- en radioprogramma’s en geboekt als spreker of panellid bij onder andere festivals en conferenties. Ook geeft Thijs classes bij The School of Life en schrijft hij een wekelijkse column voor AD Werkt.

Arie Vuijk

Recencies en reacties:
“Gisteren hebben bijna 200 cliënten, medewerkers en vrijwilligers genoten van de kerstbijeenkomst van Kwintes in Gouda. Het optreden van Arie Vuyk was bijzonder geslaagd, we hebben als organisatie veel positieve reacties ontvangen tijdens het diner nadien.”
Kwintes

“Zijn typetjes scoren bij het publiek. Een evenwichtige voorstelling met tal van rode draden, van een onbevreesde artiest met ervaring.” Algemeen Dagblad

“Het optreden van Arie was erg leuk en zeker een mooie afsluiter van de dag. Enkele collega’s hadden van te voren nog geopperd om het interactief te maken, maar aangezien de ervaring heeft geleerd dat iedereen toch moe is na zo’n dag en er weinig initiatief komt vanuit de zaal, was het fijn dat Arie ook gewoon zijn programma ‘klaar’ had. Hij heeft goed ingespeeld op waar de zaal wel en niet op reageerde. Zijn ‘typetjes’ werden wat lauw ontvangen. De liedjes, gedichtjes en enkele conference-achtige sketches waren erg leuk en werden enthousiast ontvangen. Aan het einde van zijn optreden was de hele zaal erg aan het lachen. Ik begreep na afloop van Arie dat hij zelf ook lekker had gespeeld, dus dat was ook fijn om te horen. Wat ons betreft dus geslaagd!” GGZ NHN

"Arie Vuyk verzorgde een superfijne afsluiting van het congres Jongeren met LVB in het Sociaal Domein. Cabaret naar mijn smaak, een heel klein tikje schurend, verrassende kijkjes, verkeerde beentjes en muzikaal genot!" Merel van Dorp, auteur Jeugdige Delinquenten (bron)

Mobirise

Ad Vingerhoets

Niets is zo alledaags als tranen. Huilen om vreugde, om verdriet en alles wat daar tussen zit. Psycholoog prof. Ad Vingerhoets geeft in dit theatercollege een verhelderende inkijk in de wondere wereld van de traan. Hij doet dit samen met singer-songwriter Oliver Pesch en fotograaf Maurice Mikkers. Het bijzondere trio staat garant voor verrassende, eigenzinnige vertolkingen van bekende en minder bekende songs over tranen en huilen, fascinerende weetjes en feiten over dit onderwerp, en ongekende foto’s van tranen. Ten slotte, als hoogtepunt, maak je een virtuele wandeling door een tranendal. Foto: Facebook

Mobirise


Merel Jansen

Merel Jansen (1989) is ervaringsdeskundige op het gebied van stress: na een studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht combineert ze momenteel tal van werkzaamheden op het gebied van theater en presentatie met een opleiding tot docerend theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze presenteert o.a. de politieke talkshow Kamervragen en speelt in interactieve theatervoorstellingen voor kinderen en jongeren over maatschappelijke vraagstukken. 

Mobirise

Drs. Marlies Baldee-Hordijk

Marlies Baldee-Hordijk is begonnen met studeren aan de TU Delft (Industrieel Ontwerpen). Na een jaar besloot ze haar hart te volgen en is ze geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2011 is ze gaan werken bij GGZ Delfland en heeft ze zich gespecialiseerd tot psychiater. Als psychiater van de crisisdienst in Delft en voorheen op een dubbele diagnose afdeling heeft ze zich verder gespecialiseerd in verslavings- en acute psychiatrie. Sinds 2019 is ze waarnemend geneesheer-directeur, in deze functie houdt ze onder andere toezicht op de (gedwongen) zorg binnen de instelling. Marlies vertelt in Verslaafd?! over alcohol, middelengebruik en verslaving.

sponsoren

© Copyright 2020 deweekvandepsychiatrie.nl | disclaimer | privacyverklaring